050 211 56 78
Jean-Paul

PIM Lease to the rescue: Jean-Paul alsnog op vakantie

Het leek zo’n goed idee: een goedkope youngtimer met een zakelijke bijtelling om van te smullen. Maar een dag voordat hij met zijn gezin op vakantie gaat, ondervond zzp’er Jean-Paul Taffijn de keerzijde van een zwaar bejaarde vierwieler: hij kwam met pech langs de weg te staan. PIM Lease brengt redding.

“Het gaspedaal bleef hangen en daarna begon ook de motortemperatuur razendsnel op te lopen,” vertelt freelance tekstschrijver Jean-Paul Taffijn. “Ik heb de auto meteen langs de kant gezet. De Wegenwacht vermoedt dat er sprake is van een kapotte sensor, maar nu we op het punt staan met een volgepakte auto op vakantie te gaan – fietsen achterop – durf ik het niet aan met de Volvo.”

Dagwaarde

De afgelopen jaren is het aantal youngtimers – auto’s van vijftien jaar en ouder – enorm gestegen. “Dat heeft voor een groot deel te maken met de lage waarde,” zegt Gerben de Groot. “Je betaalt als ondernemer 35% bijtelling over de dagwaarde van de auto. Is je auto 1000 euro waard, dan betaal je op jaarbasis 350 euro – dus nog geen drie tientjes per maand – en vanaf dat moment mag je er zakelijk én prive mee rijden.”

“Maar er is ook een andere kant,” weet Gerben. “Auto’s van vijftien jaar of ouder lopen vaak op hun laatste benen; allerlei onderdelen zijn aan vervanging toe. Alleen als je zo’n auto perfect laat onderhouden, wat behoorlijke kosten met zich meebrengt, kun je ze goed houden.” Hij glimlacht: “En dan nog zou ik er niet zo snel mee naar Zuid-Frankrijk rijden.”

Vervangende auto

Gelukkig valt Jean-Pauls vakantie niet in het water, want we zijn vliegensvlug op zoek gegaan naar een vervangende auto voor het gezin. “Superactie,” vindt Jean-Paul. “Na de zomer gaat Mondial Automotive voor me op zoek naar een wat een jongere Volvo XC90.” Wel weer een youngtimer dus én Volvo, maar dan eentje met minder kilometers op de teller (en een sluitende onderhoudshistorie).

PS. We schreven ook over de nieuwe elektrische Volvo XC90. Dit artikel vind je hier.