050 211 56 78

pim Waar moet je op letten bij elektrisch leasen?

Stel de keuze is gemaakt: je wilt graag een elektrische auto leasen. Waar begin je? In dit artikel geven wij tips en zetten we belangrijke zaken op een rij waar je bij het leasen van een elektrische auto op moet letten.

Autolease elektrisch rijden - PIM Lease

Tip 1: Advies van experts

Waarom zelf alles uitzoeken in de wereld van elektrisch rijden als er experts zijn? Bij PIM Lease hebben we verstand van elektrisch rijden en elektrisch leasen. Wij kunnen jou daarom goed adviseren over de beschikbare elektrische modellen, het gebruik, de kosten en de laadmogelijkheden. Wanneer je als zakelijke rijder bijvoorbeeld veel onderweg bent, zouden wij eerder een elektrische auto aanraden met een hoog snellaadvermogen. Zo kun je na 20 minuten snelladen weer rijden. Wij kijken graag samen naar jouw situatie en geven persoonlijk advies.

Neem contact op

Tip 2: Wensenlijst elektrisch rijden

Een van de eerste dingen die bijna iedereen doet is kijken naar het huidige aanbod van elektrische auto’s op de markt. De afgelopen jaren is het aanbod elektrische auto’s behoorlijk uitgebreid. Steeds meer bedrijven zijn bezig met het verduurzamen van het wagenpark. Hierdoor is er meer aanbod en valt er meer te vergelijken. Wat vind je belangrijk aan een elektrische auto? Ga na welke wensen je hebt.  Denk aan het design, de actieradius of het laadvermogen. Denk hier alvast over na. Zo kunnen we op basis van jouw wensen een selectie maken van een aantal elektrische auto’s die bij jou past.

Bekijk aanbod

Tip 3: Vergelijking kostenplaatje benzine tegenover elektrische auto

De aanschafwaarde van een elektrische auto ligt gemiddeld hoger dan van een gelijkwaardige benzineauto. Dat wil overigens niet zeggen dat de totale levensduurcyclus ook hoger ligt. In vele gevallen kan een elektrische auto onderaan de streep goedkoper uitvallen. Dit heeft onder andere te maken met de relatief lage laadkosten. Heb je een auto op het oog en wil je weten of wat de kosten en de voor- en nadelen zijn als je de auto elektrisch aanschaft? Wij zoeken het voor je uit.

Tip 4: Laadmogelijkheden

Als je elektrische auto’s gaat vergelijken, is de oplaadtijd een belangrijke factor. Kun je thuis of bij jouw kantoor opladen? Als je veel onderweg bent is, is snelladen een belangrijke factor.
De langere laadtijd hoeft geen probleem te zijn, dit hangt namelijk samen met de afstanden die je zult rijden en jouw rijgedrag. Naast de mogelijkheden zijn beschikbare oplaadpunten ook van belang. Kun je thuis een oplaadpunt plaatsen? Is er een laadpaal op jouw werk? Is er een publiek laadpunt in de buurt? Efficiënt opladen is erg belangrijk. Het scheelt tijd (en soms ook kosten) als je de elektrische auto oplaadt op de momenten dat je thuis of op jouw werk bent.

Weten waar oplaadpunten zijn in Nederland en in het buitenland? Er zijn verschillende apps en websites die een overzicht geven van oplaadpunten.

5. Snelle levertijd bij PIM Lease

Autofabrikanten hebben nog steeds te maken met aanhoudende chiptekorten. Ze verlagen of stoppen daarom de productie van nieuwe auto’s. Hoelang gaat het nog duren? Dat blijft een lastige vraag. Maar is het onmogelijk om een nieuwe auto te vinden in 2023? Nee, niet bij PIM Lease. Wij hebben altijd auto’s in bestelling staan en leveren wij wekelijks auto’s aan klanten. Hoe? Door onze samenwerking met ons zusje Mondial Automotive Group hebben we de mogelijkheden om veel auto’s te importeren vanuit het buitenland. Door deze korte lijntjes zien wij veel blije gezichten!