050 211 56 78

pim De grootste voordelen van zakelijk elektrisch rijden

Ben je als ondernemer nieuwsgierig naar de voordelen van zakelijk elektrisch leasen? We vertellen graag meer over de voordelen van elektrisch leasen en waar je op moet letten. Natuurlijk zijn wij er ook om jou persoonlijk vrijblijvend advies te geven en helpen we jou graag op weg in de wereld van zakelijk elektrisch leasen.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden biedt voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. De auto’s stoten geen CO2-uit, berijders profiteren van een lage bijtelling en je kunt op jaarbasis behoorlijk besparen op brandstofkosten. Hieronder de belangrijkste voordelen van zakelijk elektrisch leasen uitgelicht:

Voordeel 1: lage bijtelling

Een groot voordeel is de lage bijtelling. De bijtelling voor een elektrische auto in 2023 nog steeds lager dan een brandstofauto. Het loont zeker om dit jaar nog voor een elektrische auto te kiezen. Door onze samenwerking met ons zusje Mondial Automotive Group hebben we de mogelijkheden om interessante auto’s uit 2023 te importeren vanuit het buitenland. Door deze korte lijntjes zien wij veel blije gezichten van klanten.

Bekijk ons gehele aanbod elektrische auto’s van 2023.

Aanbod

Voordeel 2: Bespaar op brandstofkosten

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen en het eind lijkt nog niet in zicht. Toch zijn de maandelijkse laadkosten van een elektrische auto aanzienlijker lager dan de brandstofkosten van een benzineauto.

Voordeel 3: Beter voor klimaat en milieubewust imago

Door elektrisch rijden draag je bij aan een groenere wereld. Er worden namelijk geen schadelijke uitlaatgassen zoals stikstof, fijnstof en CO2 uitgestoten. Dat is een groot voordeel in de stad en langs drukke wegen, waar de luchtkwaliteit vaak slecht is. Fijnstof en stikstofoxiden zijn slecht voor uw gezondheid en de natuur. Bovendien straal je als ondernemer een milieubewust imago uit naar klanten wanneer je elektrisch rijdt.

Voordeel 4: Nederland koploper in laadpalen

Nederland is de absolute koploper in de EU wat betreft laadpalen voor elektrische auto’s. Volgens de autobrancheorganisatie ACEA telt Nederland ruim 90.000 laadpalen. Er zijn inmiddels zoveel verschillende mogelijkheden om elektrische auto’s op te laden; denk aan openbare oplaadpunten en snellaadstations zoals Fastned, Ionity, ShellRecharge etc. Wanneer je kiest voor elektrisch rijden is het goed om alvast na te denken over jouw eigen laadmogelijkheden. Kan dit thuis, op kantoor of moet dit bij een openbare laadstation. Natuurlijk zijn wij er om samen met jou te kijken naar de meest ideale situatie.