050 211 56 78
tips om je auto winterklaar te maken

9 essentiële tips om je auto winterklaar te maken

De winter komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je auto voor te bereiden op de koudere dagen. Met deze 9 eenvoudige stappen zorg je ervoor dat je auto betrouwbaar en veilig blijft tijdens de wintermaanden.

 • Tip 1: onderhoud deurrubbers

  De rubbers van je autodeuren zijn cruciaal om kou en vocht buiten te houden. Maak ze regelmatig schoon en smeer ze in met een speciale rubberstick of talkpoeder om vastvriezen te voorkomen.

 • Tip 2: verzorg je autosloten

  Vocht in je slot kan leiden tot bevriezing. Behandel je sloten daarom met een vocht afdrijvend middel, zoals kruipolie. Vergeet ook de slotvanger aan de binnenkant van de deur niet.

 • Tip 3: antivries in je ruitenwisservloeistof

  Vervang de zomerse ruitenwisservloeistof door een variant met antivries. Deze voorkomt bevriezing en zorgt voor helder zicht tijdens koude dagen.

 • Tip 4: motorolie check

  Zorg ervoor dat je auto de juiste motorolie heeft voor de wintermaanden. Dit kan het verschil maken tussen een auto die start of een die je in de kou laat staan.

 • Tip 5: gebruik de handrem met zorg

  Vermijd het gebruik van een handmatige handrem in de winter, omdat deze kan vastvriezen. Elektronische handremmen zijn wel geschikt.

 • Tip 6: zet je ruitenwissers uit

  Om schade aan vastgevroren ruitenwissers te voorkomen, zorg ervoor dat ze uitgeschakeld zijn wanneer je de auto parkeert.

 • Tip 7: ijsvrije ramen

  Gebruik een plastic ijskrabber of ruitontdooier om je ramen ijsvrij te maken. Vermijd warm water dat ruiten kan laten barsten.

 • Tip 8: check je banden

  De diepte van het profiel van je autobanden speelt een cruciale rol in hoeveel grip ze hebben op het wegdek. Met versleten banden heb je een (veel) langere remweg en grotere kans op aquaplanning. Bij PIM Lease zijn de meeste auto’s voorzien van all season banden. Is dit niet het geval? Dan brengen we je hiervan vroegtijdig op de hoogte en kun je een afspraak maken voor een bandenwissel met het autobedrijf of de bandenspecialist die jouw banden in opslag heeft.

 • Tip 9: hulpmiddelen

  Bereid je voor met essentiële winterhulpmiddelen zoals een ijskrabber, ruitenontdooier, slotontdooier en noodzakelijke winterkleding voor noodgevallen.

Heb je een elektrische auto? Lees dan onze tips voor elektrisch rijden in de winter.