050 211 56 78
zakelijke full operational lease - PIM Lease

5 voordelen van zakelijke full operational lease

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om efficiënter te werken en kosten te besparen. Een populaire optie is zakelijke full operational lease. We leggen je uit wat deze leasevorm inhoudt en welke voordelen het kan bieden voor jouw bedrijf.

 

Wat is zakelijke full operational lease?

Bij zakelijke full operational lease huur je als bedrijf een auto voor een langere periode, waarbij alle kosten zijn inbegrepen in een vast maandbedrag. Dit betekent dat je als ondernemer geen omkijken hebt naar zaken zoals onderhoud, banden, reparaties, vervangend vervoer en verzekeringen. De leasemaatschappij regelt dit allemaal voor je.

Voordelen van zakelijke full operational lease

 1. Kostenbesparing
  Doordat alle kosten zijn inbegrepen in het maandbedrag, weet je als ondernemer precies wat je per maand kwijt bent aan de auto. Kortom: geen onverwachte extra kosten. Dit maakt het gemakkelijker om de autokosten te budgetteren en te voorspellen. Bovendien hoef je niet te investeren in de aanschaf van een auto, wat een flinke besparing kan opleveren.
 2. Gemak en tijdsbesparing
  Doordat alle zaken rondom de auto zijn geregeld door de leasemaatschappij, hoef je als ondernemer hier geen tijd en energie in te steken. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook stress en gedoe. Je kunt je richten op je core business.
 3. Fiscale voordelen
  Bij zakelijke full operational lease is het mogelijk om de kosten van de leaseauto volledig af te trekken van de winst. Hierdoor betaal je als ondernemer minder belasting. Daarnaast hoef je als ondernemer geen btw te betalen over de aanschaf van de auto.
 4. Duurzaamheid
  Je kunt bij deze leaseoptie kiezen voor een duurzame auto, bijvoorbeeld een elektrische auto. Dit kan bijdragen aan een duurzamer imago van jouw bedrijf en kan daarnaast ook financiële voordelen opleveren, zoals een lagere bijtelling.
 5. Geen restwaarderisico
  Bij full operational lease draagt de leasemaatschappij het restwaarderisico. Dit betekent dat jij als ondernemer niet verantwoordelijk bent voor de waarde van de auto aan het einde van de leaseperiode. Dit kan financieel gunstig zijn, omdat je geen risico loopt op een lagere verkoopprijs dan verwacht.

Neem contact op

Conclusie

Zakelijke full operational lease kan verschillende voordelen bieden voor jouw bedrijf, waaronder kostenbesparing, gemak en tijdsbesparing, fiscale voordelen, duurzaamheid en geen restwaarderisico. Overweeg je als ondernemer om een auto aan te schaffen voor je bedrijf? Dan kan zakelijke full operational lease zeker het overwegen waard zijn.