050 211 56 78
handsfree bellen

Snel afgeleid in de auto door je smartphone? Wij geven je 4 tips om dit te voorkomen

Tijdens het autorijden even vlug dat ene appje beantwoorden. Herkenbaar? Uit onderzoek van SWOV blijkt dat 71,5 procent weleens afgeleid is door zijn telefoon. Dat is veel en gevaarlijk. Want dagelijks gebeuren er nog veel verkeersongelukken waarvan de telefoon de oorzaak is. Gerben geeft je tips hoe je je telefoon kunt negeren in het verkeer.

Wat kun je doen?

Tip 1:

Laat je telefoon in je tas of jas zitten. Zo word je niet afgeleid een pop-up op je scherm en heb je minder snel de neiging om je telefoon te pakken.

Tip 2:

Zorg ervoor dat als je belt of gebeld wordt dit altijd handsfree doet. Dit is ook verplicht. Mocht je geen bluetooth speaker hebben zorg dan voor een goede carkit in de auto zodat je handsfree kunt bellen en je jouw blik op de weg en je handen aan het stuur kunt houden.

Tip 3:

Gebruik je wel je navigatie op je telefoon, maar wil je verder niet afgeleid raken? Zorg dan dat je op je telefoon met Android besturingssysteem ‘InTraffic Reply’ download en bij iOS de ‘Autorijden’ functionaliteit aanzet. Beide apps hebben de mogelijkheid om in te stellen voor wie je wel of niet bereikbaar wilt zijn. Je stelt zelf een bericht in, zodat degene die jou belt of sms’t ook weet dat je onderweg bent. Ook krijg je tijdens het rijden geen meldingen op je telefoon ziet.

Extra tip: je kunt instellen dat deze functionaliteit automatisch aan gaat als je de auto in stapt. Zo hoef je daar in elk geval niet meer aan te denken. Handig toch?!

Tip 4:

Zorg ervoor dat je muziek, je navigatiesysteem of andere hulpmiddelen voordat je gaat rijden aanzet. Zo hoef je tijdens het rijden niet naar je telefoon te grijpen om het in te schakelen en dit geeft ook rust.

Bij het leasen van een auto zorgen wij ervoor dat jouw smartphone direct gekoppeld wordt met jouw leaseauto. Zo kun jij veilig de weg op.