050 211 56 78
tips voor auto wassen na de vakantie

De vakantie zit er bijna op, poets het vakantievuil van je auto

Van zand van het strand tot stof van de camping, het is nu tijd om je auto weer in topconditie te brengen. Voor de een is het wassen van de auto een noodzakelijk kwaad, de ander beschouwt het als pure ontspanning. Feit is dat jouw auto er baat bij heeft wanneer je hem geregeld schoonmaakt Hier is een uitgebreide gids voor het schoonmaken van je auto na een lange vakantie.

Waarom is het schoonmaken van je auto zo belangrijk?

Een goede verzorging van je auto is essentieel voor langdurig genot. Regelmatige reiniging van de buitenkant voorkomt lakbeschadiging, terwijl het regelmatig schoonmaken van het interieur zorgt voor een frisse en hygiënische omgeving.

Stap voor stap je auto schoonmaken

  1. Voorbereiding: Begin met het afspuiten van je auto met een hogedrukspuit om al het losse vuil en zand te verwijderen. Overweeg om een foamlaag aan te brengen als je het juiste opzetstuk hebt.
  2. Handwas: In plaats van een spons, gebruik een microfiber washandschoen. Dit voorkomt dat vuil en zand krassen veroorzaken. Gebruik twee emmers: één met schoon water en één met water gemengd met autoshampoo. Was de auto van boven naar beneden en spoel de washandschoen regelmatig af in de emmer met schoon water.
  3. Ruiten reinigen: Voor de ruiten gebruik je een glasreiniger op alcoholbasis. Reinig in de lengterichting en gebruik een aparte droge doek om ze droog te wrijven.
  4. Ruiten schoonmaken: Vergeet de binnenkant van de autoruiten niet. Gebruik een speciale ruitenreiniger en droog af met een zachte doek om strepen te voorkomen.
  5. Insecten en vogelpoep: Spuit een droge auto in met insectenreiniger om dode insecten te verwijderen. Voor vogelpoep, hars of honingdauw, was dit zo snel mogelijk af om lakschade te voorkomen.
  6. Velgen: Gebruik een speciale velgenreiniger en borstel voor je velgen. Zorg ervoor dat je ook de achterkant van de wielen reinigt om onbalans door opgehoopt vuil te voorkomen.
  7. Drogen: Gebruik een zachte droogdoek, ook wel ‘watermagneet’ genoemd, om je auto te drogen zonder de lak te beschadigen.

 

Tips voor een stralend resultaat

  •  Gebruik altijd producten van goede kwaliteit voor het beste resultaat.
  • Vermijd het wassen van je auto in direct zonlicht.
  • Vergeet niet de sensoren en camera’s van je auto schoon te maken. Vuile sensoren kunnen de werking van rijhulpsystemen beïnvloeden.

Een frisse start na je vakantie

Het schoonmaken van je auto na de vakantie is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk, maar ook voor de levensduur en veiligheid. Met deze stappen en tips zorg je ervoor dat je auto er weer als nieuw uitziet en klaar is voor de komende maanden.