050 211 56 78
VW ID BUZZ Pim lease

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA): Ontvang tot € 5000 subsidie voor je elektrische bedrijfswagen

Wist je dat je als bedrijf in 2023 tot € 5000 subsidie krijgt op een nieuwe elektrische bedrijfswagen? De overheid stimuleert hiermee bedrijven en non-profits om over te stappen naar een elektrische bestelauto. Wat houdt de subsidie precies in, hoe werkt aanvragen en wat zijn de voorwaarden? Lees gauw verder.

Subsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagens

De subsidie staat officieel bekend als: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) en is sinds 15 maart 2021 beschikbaar voor bedrijven. Hiermee wil de overheid de CO2-uitstoot terugdringen die vooral veroorzaakt wordt door goederenvervoer in de steden.

Voor welke elektrische bedrijfsauto’s geldt de subsidie?

De regeling geldt voor nieuwe, niet-geregistreerde elektrische bedrijfswagens met voertuigcode N1 en N2 tot 4.250 kg, die bestemd zijn voor goederenvervoer. Personenvervoer is dus uitgesloten van de regeling. Het subsidiebedrag is 10% van de nieuwprijs van de bedrijfswagen, met een maximum van € 5.000.

SEBA-subsidie aanvragen

Wil je een elektrische bedrijfsauto zakelijk leasen? Dan kopen wij de auto en vragen de subsidie voor je aan. Wij regelen het gehele traject van aanvraag tot uitbetaling. We kennen de subsidievoorwaarden en het aanvraagproces. Wanneer de subsidie wordt toegekend wordt dit verrekend in je leasebedrag. Je leasetarief valt dan lager uit. Koop je zelf een nieuwe elektrische bedrijfswagen of kies je voor financiële lease? Dan moet je zelf de subsidie aanvragen en kunnen wij dit niet voor je doen.

Duur SEBA-regeling

De SEBA-regeling loopt van tot en met 29 december 2023. 2025. Je kan de subsidie aanvragen zolang er geld in de subsidiepot zit. Maar wacht niet te lang, want op = op. Meer informatie kun je lezen op de website van de overheid.

Interesse voor het zakelijk leasen van een bedrijfswagen? Neem contact met ons op

Direct bellen