050 211 56 78
VW ID BUZZ

Subsidie emissieloze bedrijfsauto’s vanaf 2024 weer beschikbaar

Als ondernemer kun je bij de aanschaf van een elektrische bestelbus een leuke subsidie krijgen via de SEBA. Hiermee kun je tot 12% van de aanschafprijs terugkrijgen, met een maximum van €5.000. De pot voor 2023 is leeg maar voor 2024 is er € 33 miljoen gereserveerd. Wil je hiervan profiteren? Zorg dan dat je er tijdig bij bent. In de blog vertellen we je hoe het werkt en wanneer je de subsidie kunt aanvragen.

Subsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagens

De subsidie staat officieel bekend als: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) en is sinds 15 maart 2021 beschikbaar voor bedrijven. Hiermee wil de overheid de CO2-uitstoot terugdringen die vooral veroorzaakt wordt door goederenvervoer in de steden.

Voor welke elektrische bedrijfsauto’s geldt de subsidie?

De regeling geldt voor nieuwe, niet-geregistreerde elektrische bedrijfswagens met voertuigcode N1 en N2 tot 4.250 kg, die bestemd zijn voor goederenvervoer. Personenvervoer is dus uitgesloten van de regeling. Het subsidiebedrag is 10% van de nieuwprijs van de bedrijfswagen, met een maximum van € 5.000.

SEBA-subsidie aanvragen

Wil je een elektrische bedrijfsauto zakelijk leasen? Dan kopen wij de auto en vragen de subsidie voor je aan. Wij regelen het gehele traject van aanvraag tot uitbetaling. We kennen de subsidievoorwaarden en het aanvraagproces. Wanneer de subsidie wordt toegekend wordt dit verrekend in je leasebedrag. Je leasetarief valt dan lager uit. Koop je zelf een nieuwe elektrische bedrijfswagen of kies je voor financiële lease? Dan moet je zelf de subsidie aanvragen en kunnen wij dit niet voor je doen.

Duur SEBA-regeling

De pot voor 2023 is leeg maar vanaf dinsdag 10 januari 2024 09.00 uur kunnen ondernemers de SEBA opnieuw aanvragen. Dus noteer deze datum in je agenda en wees er snel bij! Waar moet je aan voldoen als ondernemer? Je leest hierover meer op de website van de overheid.

Interesse voor het zakelijk leasen van een bedrijfswagen? Neem contact met ons op

Direct bellen