050 211 56 78
Patrick Jan - Fridina PIM Lease

PIM Lease en Fridina Koeltechniek werken opnieuw samen

Bijna 30 jaar geleden werkten Patrick Doornbos en algemeen directeur van Fridina Koeltechniek Jan Wirtjes voor het eerst samen. Met de lancering van PIM Lease wordt die samenwerking nu nieuw leven ingeblazen.

Groei

Patrick: “Jan is echt een klant van het eerste uur. Door de jaren heen hebben we altijd contact gehouden en ik heb grote bewondering voor de manier waarop hij Fridina leidt. Nu het bedrijf hard verder groeit, kunnen we met PIM Lease doen waar we goed in zijn: samen kijken naar de manier waarop mobiliteit bepalend kan zijn voor de toekomst van Fridina. Daarbij kun je denken aan verduurzaming, maar bijvoorbeeld ook aan schaalgrootte: als je met één grote bus kunt doen wat je nu met twee kleine bussen doet, dan is daar winst in te behalen. ”

In korte tijd heeft Fridina twee bussen, een Volkswagen Polo en een Skoda Octavia van PIM Lease aan de leasevloot kunnen toevoegen. “Prachtig dat we op deze manier van waarde kunnen zijn,” zegt Patrick. “Maar ik vind het misschien nog wel belangrijker dat Jan en ik weer samen kunnen optrekken; als je elkaar al zo lang kent, gaat samenwerken over veel meer dan mobiliteit.”

Van levensbelang

Fridina richt zich onder meer op het ontwerpen, leveren en installeren van koel- en vriesinstallaties in onder meer supermarkten, ziekenhuizen, zorginstellingen en laboratoria. Ook is het bedrijf gespecialiseerd in het produceren en installeren van airconditioning en klimaatbeheersingssystemen op maat, voor zowel particulieren (woningen) als de zakelijke markt (bedrijfspanden). Mobiliteit is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering van Fridina, aangezien het bedrijf landelijk opereert en haar installaties draaien op kritieke plekken in de Nederlandse samenleving; voor veel activiteiten is sprake van 24/7 service op locatie. Denk alleen al aan ziekenhuizen en laboratoria, waar de werking van de koelsystemen van Fridina soms letterlijk van levensbelang zijn.