050 211 56 78
Mazda MX-30

Mazda MX-30 doorbreekt trend met kleine (!) accu en lage instapprijs

De eerste volledig elektrische Mazda komt eraan. En omdat we in Nederland voorop lopen op EV-gebied koos Mazda ons land voor de Europese primeur van de Mazda de MX-30 First Edition. En over primeurs gesproken: bij hoge uitzondering reed Mazda Terpstra het eerste exemplaar uit de showroom voor een bezoekje aan PIM Lease. Wij zijn onder de indruk.

Wat doe je als de hele autowereld jaagt op een zo groot mogelijke actieradius, met het doel benzine- en dieselrijders te overtuigen dat een vakantie met de EV geen probleem meer is? Als je naam Mazda is, gooi je het over een totaal andere boeg. Niet uit eigenwijsheid, maar omdat Mazda het concept EV opnieuw op de tekentafel legde.

“Wat is het nut van een loodzware en dure accu?”

Conclusie: waarom zouden we een elektrische auto met een loodzware en dure accu op de markt brengen, alleen omdat je er dan twee keer per jaar mee op vakantie kunt? De realiteit is namelijk dat verreweg de meeste kilometers worden gemaakt tijdens korte ritten en woon-/werkverkeer. In tegenstelling tot de steeds zwaarder wegende concurrentie beschikt de MX-30 over een 35,5 kWh accu met een actieradius van 200 kilometer. Genoeg voor een enkele reis van Groningen naar Amsterdam.

Interessante instapprijs mét € 4.000 euro subsidie

Het gevolg van die filosofie is dat de Mazda MX-30 First Edition een prijskaartje van € 33.990 meekrijgt – ruim voldoende dus om ook nog eens in aanmerking te komen voor de landelijke € 4.000 subsidie op nieuwe EV’s. Voor die prijs krijg je een zeer compleet uitgeruste cross-over SUV met een stoer uiterlijk én een hoge instap.

Exclusieve preview meemaken?

Wil je nader kennismaken met de eerste volledig elektrische Mazda? Neem dan contact op met Gerke Vos, via gerke@pimlease.nl Wij zorgen vervolgens voor een een-op-een ontmoeting met de MX-30; in de showroom of bij ons op kantoor (dat is het voordeel van onze goede samenwerking met Auto Terpstra.)

 

Mazda MX-30 aflevering

Eerder deze maand leverden we al twee prachtige Mazda CX-30’s van Auto Terpstra af, in samenwerking met Ian Bodewes van WagenPartners (rechts op de foto). Altijd gezellig!

Mazda MX-30 zijkant