050 211 56 78
Fisker Ocean - PIM Lease

ELEKTRISCH | Duurzame Fisker Ocean krijgt "vegan" interieur

Vol elektrisch, gemaakt van gerecyclede materialen en met een vegan interieur: de Fisker Ocean moet de groenste SUV van de planeet worden. Innovatieve optie: in ‘California Mode’ tover je de Ocean om in een bijna-cabriolet.

“Hmm, Fisker… Was dat niet de producent van de spectaculaire plug-in hybrid Fisker Karma, die even snel uit het Nederlandse straatbeeld verdween als hij was verschenen?” Klopt. Een faillissement en een paar levensjaren wijzer vervolgt Fisker topman Henrik Fisker het ingeslagen groene pad: de Fisker Ocean moet de meest duurzame SUV ooit worden.

Qua concept leent Fisker z’n inspiratie van Tesla. Geen conventionele auto dus, maar een strak en futuristisch ontwerp, dat vooral van binnen doet denken aan het minimalistische van de geesteskinderen van Elon Musk. Wel exclusief voor de Ocean zijn de in het panoramadak geïntegreerde zonnepanelen. En over dat dak gesproken: in California Mode open je met een druk op de knop alle ramen, het dak én de achterruit.

Fisker Ocean rijdend

Vegan

Fisker zegt de schoonste auto ooit op de markt te brengen. Om die belofte waar te maken, is de auto uiteraard volledig elektrisch én voor een deel opgetrokken uit gerecycled materiaal. En ook nadat de Oceans hun werk gedaan hebben, wil Fisker de materialen van de auto’s hergebruiken.

Onze verbeelding werd vooral geprikkeld door het ‘vegan interieur’. Geen kunstleer dus, maar een materiaal dat een plantaardige basis heeft. Of je daar probleemloos jarenlang met je hele gezin op kunt dansen is nog niet bekend.

Fisker Ocean interieur

Plantaardig dieet

Fisker Ocean moedigt lease aan

De circulaire gedachte vind je ook terug in het ondernemingsmodel van Fisker. Of zoals Henrik Fisker het (vrijvertaald) uitlegt: “We geloven in lease. Zodra een auto na een aantal jaar bij ons terugkomt, zetten we hem opnieuw in; ditmaal voor mensen die minder te besteden hebben.” Door twee (of meer) keer aan dezelfde auto te verdienen, hoopt Fisker te breken met een oude traditie van veel automakers: de prikkel om consumenten iedere twee jaar een nieuwe auto te laten kopen.

Fisker belooft dat er vanaf 2022 jaarlijks een miljoen Oceans van de band rollen, in fabrieken in een Noord-Amerika, Azië en Europa (gesprekken met een productiefaciliteit in Oostenrijk zijn in een vergevorderd stadium.)

Fisker Ocean voorkant rijdend Fisker Ocean bediening

Bekijk hieronder hoe de Ocean eruitziet in ‘California Mode’: