050 211 56 78
dag dieselbusjes

Dieselbusjes wellicht binnenkort niet welkom in de stad. Ben jij voorbereid?

Er is een veranderende trend gaande: veel nieuw aangeschafte bedrijfswagens rijden nog op fossiele brandstoffen, terwijl dieselbusjes over circa 1,5 jaar mogelijk al niet meer welkom zijn in veel Nederlandse steden. Vakmannen en andere ondernemers: pas op dat je straks niet met een rood hoofd buiten de stad staat terwijl je klant op je wacht. Bij PIM Lease hebben een het perfecte alternatief voor je klaarstaan!

Van diesel naar duurzaam: overstappen voordat de stadspoort sluit

Gelukkig is er een toename in de interesse voor elektrische bedrijfsbussen. Maar, van alle busjes die nu in Nederland rijden, is slechts 1,4% elektrisch. We hebben dus nog een heleboel stekkertjes te gaan. Een opmerking voor de ondernemers buiten de stadscentra: ook jullie kunnen te maken krijgen met de zogenoemde zero-emissiezones. En voor ondernemers in de bouwsector? Vanaf 2028 kunnen dieselbussen wellicht geweigerd worden op veel bouwplaatsen.

Veel grote bedrijven zijn al actief bezig met de transitie naar duurzamere wagenparken. Het proces vergt zeker wat voorbereiding, zoals het installeren van laadstations, maar de voordelen op de lange termijn zijn evident.

Volkswagen ID Buzz: Een frisse wind in de elektrische wereld

Bij PIM zijn we voorbereid op deze veranderende trend! Heb je al gehoord van de Volkswagen ID Buzz? Denk aan de iconische VW busjes van vroeger, maar dan in een nieuw en elektrisch jasje. Super retro, maar dan wel met alle moderne snufjes. Deze elektrische kanjer is niet alleen vriendelijk voor moeder natuur, maar ook ideaal voor ondernemers die wat meer ruimte nodig hebben. En wist je dat je niet eeuwig hoeft te wachten tot ‘ie is opgeladen en heeft een rijbereik van 424 kilometer.

Bekijk VW ID Buzz

Voor ondernemers die overwegen de overstap naar elektrisch te maken, is de Volkswagen ID Buzz zeker het overwegen waard. Wij hebben de buzzen op voorraad. Kom gerust langs om de bus te bekijken en een ritje te maken. Lees meer over de voordelen van de ID Buzz in onze blog.

Meer over ID Buzz

Ontvang tot € 5000 subsidie voor je elektrische bedrijfswagen

Wist je dat je als bedrijf in 2023 tot € 5000 subsidie krijgt op een nieuwe elektrische bedrijfswagen? De overheid stimuleert hiermee bedrijven en non-profits om over te stappen naar een elektrische bestelauto. Wat houdt de subsidie precies in, hoe werkt aanvragen en wat zijn de voorwaarden? Lees gauw verder.

Hoe werkt de SEBA-regeling?

De tijd vliegt

Kortom, ook al denk je dat je nog even hebt met je dieselbus, de tijd vliegt. Overweeg je de overstap naar elektrisch? Dan is de Volkswagen ID Buzz absoluut het checken waard. Retro vibes, maar wel met alle voordelen van nu. En het mooiste? Bij PIM Lease kunnen ze je alles vertellen over dit pareltje en staan ze klaar. Dus, geef PIM Lease even een belletje en zorg dat je voorbereid bent!

Neem contact op