050 211 56 78
pim lease vw id 3 1

De voordelen van zakelijk leasen: shortlease en full operational lease

Het zakelijk leasen van voertuigen is tegenwoordig een populaire keuze voor veel bedrijven. Of het nu gaat om shortlease of full operational lease, deze opties bieden tal van voordelen die bedrijven in staat stellen om efficiënter en kosten effectiever te opereren. In deze blog bekijken we enkele belangrijke voordelen van zakelijk leasen en waarom het de overweging waard is.

Voordelen van shortlease

Shortlease is een flexibele vorm van zakelijk leasen waarbij voertuigen voor een kortere periode gehuurd kunnen worden, vaak vanaf één maand tot een jaar. Enkele voordelen van shortlease zijn:

  • Flexibiliteit: bedrijven hebben de vrijheid om voertuigen te leasen voor de exacte periode dat ze nodig hebben, zonder langdurige verplichtingen. Dit is vooral handig bij seizoensgebonden activiteiten of projecten met een tijdelijke duur.
  • Geen grote investering: in tegenstelling tot het kopen van voertuigen, vereist shortlease geen grote initiële investering. Bedrijven kunnen hun kapitaal behouden en gebruiken voor andere zakelijke behoeften.

Voordelen van full operational Lease

Full operational lease is een uitgebreide vorm van zakelijk leasen waarbij alle kosten en services in één maandelijks bedrag zijn opgenomen. Hier zijn enkele voordelen van full operational lease:

  • Kostenbeheersing: met full operational lease zijn alle kosten inbegrepen, zoals verzekering, onderhoud, reparaties en wegenbelasting. Dit maakt het eenvoudig om de totale operationele kosten te budgetteren en voorkomt onverwachte uitgaven.
  • Ontzorging: het leasemaatschappij (wij bijvoorbeeld ;-)), neemt het beheer van het voertuig op zich, inclusief onderhoud en administratieve taken. Dit verlicht de last van het wagenparkbeheer, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.
  • Up-to-date voertuigen: met full operational lease kunnen bedrijven regelmatig hun voertuigen upgraden naar de nieuwste modellen. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en verbetert de veiligheid en efficiëntie van het wagenpark.

Conclusie

Zakelijk leasen, zowel in de vorm van shortlease als full operational lease, biedt diverse voordelen voor bedrijven. Met shortlease profiteren bedrijven van flexibiliteit en verminderde initiële kosten, terwijl full operational lease zorgt voor kostenbeheersing, ontzorging en up-to-date voertuigen. Het kiezen van de juiste leasevorm hangt af van de specifieke behoeften en omstandigheden van het bedrijf. We raden aan om de verschillende opties te overwegen en advies in te winnen. Wij luisteren graag naar jouw verhaal en bekijken samen de situatie om zo de beste oplossing te vinden. Zakelijk leasen kan bedrijven helpen om hun wagenpark efficiënt te beheren, financiële flexibiliteit te behouden en zich te concentreren op hun kernactiviteiten. Kortom, het biedt een win-win situatie waarbij bedrijven profiteren van de voordelen van het gebruik van voertuigen zonder de lasten en verplichtingen van eigendom.

Bekijk auto