050 211 56 78
marko i8

COLUMN | Dit is hét moment voor een Duitse importauto

De economische crisis zet de autobranche onder grote druk en dat zie je terug in de prijzen van gebruikte auto’s uit Duitsland. Voor ondernemers is dit dus hét moment om na te denken over het importleasen van een jonggebruikte auto uit Duitsland.

Nu de effecten van de coronacrisis op de economie langzaam zichtbaar worden, is ook duidelijk dat onze in de basis gezonde bedrijven tegen een stootje kunnen. Voor veel ondernemers breekt een tijd aan van herstel, van de draad oppakken en nieuwe kansen grijpen. En ook voor wie het de afgelopen maanden niet aandurfde om te investeren in mobiliteit, is dit het moment.

Grote besparingen op duurdere modellen

In Duitsland – waar we met PIM Lease en Mondial Automotive traditioneel veel auto’s vinden – zorgen de economische omstandigheden voor zeer lage prijzen in met name het hogere segment jonggebruikte auto’s. Het importeren van een auto waar de kop al vanaf is, is daarmee ongekend aantrekkelijk geworden. Zet je op dit moment een zoekopdracht bij ons uit, dan zijn met name op de duurdere modellen van Mercedes-Benz, Land Rover, BMW en Tesla enorme besparingen te behalen. We importeren overigens ook uit andere Europese landen, zoals Zweden en Zwitserland.

Tijdelijk voordeel?

Het heeft er overigens alle schijn van dat de lage prijzen een tijdelijk verschijnsel zijn. De Duitse automarkt trekt namelijk sneller aan dan verwacht: de levering van nieuwe auto’s is vertraagd door de coronacrisis – waardoor er meer vraag naar jonge occasions ontstaat – en ook kiezen steeds meer zakelijke rijders de auto als alternatief voor het openbaar vervoer en het vliegtuig.

Marko ten Boer

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met me op via marko@pimlease.nl of 06 489 380 98