050 211 56 78
6 tips om insecten gemakkelijk van je auto te verwijderen pim lease

6 tips om insecten gemakkelijk van je auto te verwijderen

Insecten op je auto kunnen een vervelend gezicht zijn en zelfs blijvende schade aan de lak veroorzaken als ze niet op tijd worden verwijderd. Bij PIM Lease begrijpen we dat een goed onderhouden voertuig belangrijk is. Martijn deelt daarom 6 tips om insecten gemakkelijk van je auto te verwijderen, zodat je nóg langer kunt genieten van je auto.

Waarom is het zo belangrijk om insecten van je auto te verwijderen?

Insectenresten bevatten zuren die de lak van je auto kunnen beschadigen als ze te lang blijven zitten. Door regelmatig insecten van je auto te verwijderen, voorkom je dat deze zuren in de lak doordringen en blijvende schade veroorzaken. Een schone auto ziet er niet alleen beter uit, maar behoudt ook zijn waarde op de lange termijn. 

Hier zijn 6 tips om insecten gemakkelijk van je auto te verwijderen:

  1. Gebruik een hoogwaardige insectenverwijderaar: Kies voor een speciale insectenverwijderaar die zacht is voor de lak van je auto, maar krachtig genoeg om hardnekkige insectenresten te verwijderen. Een goede keuze is bijvoorbeeld die van Cleantle Bug OFF: Duurzaam, biologisch afbreekbaar en effectief tegen insecten én vogelpoep op de auto.
  2. Laat de insectenresten weken: Besproei de insectenresten met water of een mild reinigingsmiddel en laat ze enkele minuten weken. Dit maakt het verwijderen van de resten een stuk gemakkelijker.
  3. Gebruik een zachte microvezel washandschoen: Wrijf voorzichtig over de insectenresten met een zachte microvezel washandschoen om krassen op de lak te voorkomen.
  4. Maak gebruik van een speciale insectenspons: Een speciale insectenspons kan helpen bij het verwijderen van hardnekkige insectenresten zonder de lak te beschadigen. Combineer de spons met een mild reinigingsmiddel voor het beste resultaat.
  5. Spoel grondig af: Spoel de behandelde delen van de auto grondig af met water om alle resten en reinigingsmiddel te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen residu achterblijft op de lak.
  6. De beste tip van onze Martijn: “Droog de auto na het reinigen met een zachte microvezeldoek om watervlekken te voorkomen en de lak te laten glanzen.” 

Hoe kun je insecten op de auto mogelijk voorkomen?

Om te voorkomen dat insecten zich ophopen op je auto, raden we aan om regelmatig een waxlaag aan te brengen. Wax beschermt de lak en maakt het gemakkelijker om insectenresten te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om je auto regelmatig te wassen en te waxen om insecten geen kans te geven om zich aan de lak te hechten. 

We hopen dat deze tips je zullen helpen om insecten gemakkelijk van je auto te verwijderen en ervoor te zorgen dat jouw voertuig er tiptop uitziet. Bij PIM Lease streven we ernaar om jouw rijervaring zo zorgeloos mogelijk te maken. Benieuwd naar onze uitgebreide leaseopties en beschikbare voorraad?

Bekijk de voorraad