050 211 56 78

pim Elektrisch

Elektrische auto leasen

In het huidige straatbeeld ziet u steeds vaker een elektrische auto rijden. Op deze manier leveren we met z’n allen een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving voor iedereen. Waar het voorheen nog een uitdaging was om elektrisch te rijden, heeft het elektrisch rijden zich inmiddels in vogelvlucht ontwikkelt. Naast Tesla hebben steeds meer merken een volledig elektrisch model en in Nederland hebben we inmiddels een uitgebreid netwerk aan laadpalen. Zo wordt een elektrische auto leasen steeds toegankelijker.

Laden van uw elektrische auto kan tegenwoordig ook gemakkelijk thuis. Bij het leasen van uw elektrische auto is het mogelijk een laadpaal te laten plaatsen. Zo hoeft u niet direct langs het benzinestation om uw auto weer van ‘brandstof’ te voorzien.

Direct bellen

Bekijk ook ons aanbod modellen uit 2020 met een voordelige fiscale bijtelling van 8%.

  • 22% fiscale bijtelling
  • elektrisch rijden
  • duurzame keuze
  • 1e registratie 2021
  • inclusief laadpaal

PIM: Laad- en laadpalen service

PIM: Laden biedt de service die u nodig heeft voor het opladen van uw elektrische lease auto.

Met PIM: Laden is het mogelijk om een laadpaal bij u thuis of op kantoor mee te financieren in het maandelijkse leasebedrag. Installatie- en onderhoud van de laadpaal valt hier ook binnen. Deze slimme laadpaal berekent de verbruikte elektriciteit, zodat u dit als zakelijke kosten mee kunt nemen. Een laadpas voor het activeren en afrekenen van laadpunten onderweg is onderdeel van deze service en geheel naar wens in te vullen.

Meer weten? Neem contact op om u te laten informeren over de details en mogelijkheden.

Veel gestelde vragen over elektrisch leasen

Laadpalen en Laadpakketten

Met het laadpakket van PIM Lease bent u verzekerd van een goede oplossing voor thuisladen. PIM Lease werkt met een all-in installatiepakket. Dit pakket is in 98% van alle gevallen voldoende om tot een goed werkende installatie te komen. Zo weet u vooraf exact waar u aan toe bent. Wel zo makkelijk. In het installatiepakket zijn altijd de volgende zaken meegerekend: - Voorrijkosten - Bekabeling - Plaatsen van extra aardlekautomaat in uw meterkast - Eventuele graafwerkzaamheden (bij paalmontage) en (standaard) bestrating Om er zeker van te zijn dat de monteur met de juiste materialen komt en voldoende tijd heeft voor de installatie, vindt er eerst een telefonische of fysieke schouwing plaats. We bespreken dan uw specifieke situatie en wensen.
In de kosten voor de laadoplossingen zijn de kosten voor de laadpaal en het installatiepakket meegerekend. Deze kosten worden in overleg met de werkgever verrekend in het leasetarief of door middel van een eenmalige factuur voldaan.
Lease je zakelijk en wil je een privé laadpunt laten installeren? Dat kan! Geef dit aan bij de bestelling van de elektrische auto. PIM Lease neemt dan de kosten van de laadpaal en de installatie mee in het leasecontract. Of lease je zakelijk al een elektrische auto? Ook als je al least, kun je bij ons een laadpunt aanvragen. Wij maken thuisladen mogelijk met een slimme laadvoorziening op maat voor elke thuissituatie. Wordt het laadpunt geplaatst op gemeenschappelijk terrein? Zorg dan vooraf voor toestemming door de VVE. Onze laadvoorzieningen zijn betrouwbaar en geschikt voor alle elektrische voertuigen.
Als uw laadpaal niet zoals behoren reageert op uw laadpas, dan kan dit aan 2 dingen liggen: De laadpas kan defect zijn, wat betekent dat de chip in de laadpas gebroken of beschadigd is. Dit komt echter bijna niet voor. Probeer de laadsessie te starten met een tweede pas. Werkt dit? vraag dan een nieuwe primaire pas aan. Werkt de tweede pas ook niet? Dan is de kans groot dat de RFID reader (paslezer) in uw laadpunt defect is. Indien dit het geval is, neem contact met ons op en wij kunnen bijna altijd vanuit hier zien of er iets mis is met uw laadoplossing.
Na bestelling van je elektrische leaseauto wordt het laadpunt twee tot vier weken vóór de levering van je auto geleverd. Is je auto direct beschikbaar? Houd dan rekening met een levertijd van ongeveer vier weken. Voorkom vertraging en lever de gevraagde informatie, zoals de plaats van de lader en de aansluiting in de meterkast, tijdig aan. Houd rekening met een langere doorlooptijd bij een aanvraag van een privé laadpunt waarvoor toestemming van de VVE en/of een beheerder nodig is.

Elektrische auto rijden

Elektrisch rijden is beter voor het milieu. Als je elektrisch rijdt, stoot je geen schadelijke uitlaatgassen uit zoals stikstof, fijnstof en CO2. Dat is beter voor het klimaat en de luchtkwaliteit. Bovendien je minder geluidsoverlast met een elektrische auto. Ook versterk je met een elektrische auto het duurzame karakter en imago van je bedrijf. Daarnaast is elektrisch rijden goedkoper dan met benzine of diesel, heb je weinig onderhoudskosten en is het fiscaal aantrekkelijk.
Bij de aanschaf of het importeren van een elektrische auto in Nederland moet u bpm betalen. Het tarief van de bpm is afhankelijk van de C02-emissie. Voor volledig elektrische auto’s hoeft er geen bpm te worden betaald. Hiervoor geldt een nihiltarief en hiermee heeft u de eerste besparing te pakken. Een elektrische motor heeft daarnaast (veel) minder bewegende onderdelen dan een verbrandingsmotor. Bovendien is de architectuur veel eenvoudiger en het concept minder slijtagegevoelig. Geen olie- of luchtfilter of bougies, distributieriemen of koppelingen om te vervangen of olie die ververst moet worden. Daardoor is het onderhoud van een elektrische auto goedkoper. Het laden van een accu kost een paar euro. In vergelijking met een volle tank is elektrisch rijden dus ook goedkoper.
De bijtelling blijft liefst 60 maanden verbonden aan je elektrische auto wanneer je deze zakelijke least. Schaf je in 2021 een nieuwe elektrische auto aan, dan profiteer je dus 60 maanden van de bijtellingsregels van 2021. Je krijgt in de komende jaren dus niet te maken met de verhogingen van het tarief. De 60-maandenregel maakt het aantrekkelijk om een tweedehands elektrische auto van de zaak aan te schaffen. Schaf je een jonggebruikte elektrische auto uit bijvoorbeeld 2019 of 2020 aan, dan profiteer je nog een paar jaar van de lagere bijtelling uit die jaren (0% of 4%). En uiteraard kun je ook een tweedehands elektrische auto bij ons leasen.

Elektrisch leasen

Ja, dat kan. Het is mogelijk om een laadpaal bij u thuis of op kantoor mee te financieren in uw maandelijkse leasebedrag. Onderhoud- en installatie van de laadpaal is hier bij inbegrepen.
Afhankelijk van de vorm van uw leasecontract, krijgt u ook een laadpas. Hiermee kunt u onderweg laadpunten activeren en afrekenen.
Het percentage bijtelling is afhankelijk van wanneer de leaseauto geregistreerd is. Is dit nog in 2019 geweest, dan betaalt u 4% bijtelling. Voor alle auto's met een registratie in 2020 geldt een bijtellingspercentage van 8%.