050 211 56 78
op vakantie met een elektrische auto

9 tips voor een georganiseerde vakantiereis met je elektrische auto

Ben je klaar om de wereld te verkennen met je elektrische auto? In deze blog gaan we je alles vertellen over vakanties met een elektrische auto. Van het plannen van je route tot het vinden van oplaadpunten onderweg; we hebben 9 handige tips en tricks voor je. Laat ons je begeleiden naar een groen avontuur!

1. Kies de perfecte bestemming

Als je met een elektrische auto op vakantie gaat, is het belangrijk om rekening te houden met de oplaadinfrastructuur op je bestemming. Gelukkig groeit het aantal oplaadpunten gestaag, dus er zijn tal van geweldige plekken om naartoe te gaan. Denk aan landen als Denemarken en Noorwegen waar elektrische auto’s enorm populair zijn.

2. Plan je route

Een goede planning is essentieel voor een stressvrije vakantie met je elektrische auto. Gebruik online routeplanners en apps die speciaal zijn ontworpen voor elektrische voertuigen. Deze tools kunnen je helpen bij het identificeren van oplaadpunten langs je route en geven je een schatting van de benodigde laadtijd. Zo voorkom je verrassingen en kun je je reis soepel laten verlopen.

3. Maak gebruik van oplaadnetwerken

Verschillende landen en regio’s hebben hun eigen oplaadnetwerken, zoals Tesla Superchargers of Ionity in Europa. Maak gebruik van deze netwerken, omdat ze meestal betrouwbare en snelle laadinfrastructuur bieden. Vergeet ook niet om apps te downloaden die je helpen bij het vinden van publieke oplaadpunten, zoals ChargePoint of de app van je automerk. Met deze apps kun je snel en eenvoudig de dichtstbijzijnde beschikbare oplaadpunten vinden.

4. Neem je eigen laadkabels en adapters mee

Het is altijd een goed idee om je eigen laadkabels en adapters mee te nemen tijdens je vakantie. Hiermee ben je voorbereid op verschillende soorten oplaadpunten en vermijd je mogelijke compatibiliteitsproblemen. Zorg ervoor dat je een kabel hebt die geschikt is voor snelladen, zodat je indien nodig snel kunt opladen en weer op pad kunt gaan.

5. Regeneratief remmen

Elektrische auto’s hebben vaak de mogelijkheid van regeneratief remmen, waarbij energie wordt teruggewonnen tijdens het remmen. Maak optimaal gebruik van deze functie om je rijbereik te vergroten en de levensduur van je remmen te verlengen.

6. Ken je kenmerken van je auto

Verschillende elektrische auto’s hebben verschillende reikwijdtes en laadsnelheden. Zorg ervoor dat je de specifieke kenmerken van jouw auto kent, zodat je realistische verwachtingen kunt hebben over de afstanden die je kunt afleggen en de tijd die nodig is om op te laden.

7. Reserveer oplaadpunten

Tijdens drukke vakantieperiodes kunnen oplaadpunten bezet zijn. Overweeg om van tevoren oplaadpunten te reserveren als dat mogelijk is, vooral als je van plan bent om op afgelegen locaties te reizen waar de beschikbaarheid van oplaadinfrastructuur beperkter kan zijn.

8. Opladen tijdens overnachtingen

Als je overnacht in accommodaties, zoek dan naar opties met oplaadpunten. Hotels, B&B’s en campings bieden steeds vaker laadmogelijkheden aan hun gasten. Zo kun je je auto ’s nachts opladen en met een volle batterij vertrekken voor je volgende avontuur.

9. Verken en geniet

Een van de grootste voordelen van een vakantie met een elektrische auto is dat je tijdens het opladen de omgeving kunt verkennen. Maak van de gelegenheid gebruik om pittoreske dorpjes, adembenemende uitzichten en lokale attracties te ontdekken. Je elektrische auto biedt je de vrijheid om onderweg te genieten van alles wat je tegenkomt. Maak een tussenstop bij een schilderachtig café of maak een wandeling door de natuur terwijl je auto oplaadt. Het is allemaal onderdeel van het avontuur!

Waar wacht je nog op?

Met een elektrische auto op vakantie gaan is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een geweldige manier om nieuwe plekken te ontdekken. Door je reis goed te plannen, gebruik te maken van de beschikbare oplaadnetwerken en te genieten van de tussenstops onderweg, kun je volop profiteren van je elektrische avontuur. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers, laad je auto op en ga op weg naar een groene vakantie vol onvergetelijke momenten!