050 211 56 78
PIM Lease OFOF

NIEUWS | OFOF.nl en PIM Lease gaan meer samenwerken

Jorma de Ronde van OFOF.nl adviseert ondernemers over elektrisch rijden. Steeds vaker schakelt hij PIM Lease in voor de operational lease van een elektrische auto voor een van zijn klanten – die overigens regelmatig door zusterbedrijf Mondial Automotive uit het buitenland zijn geïmporteerd.

Zakelijk elektrisch rijden

Jorma: “OFOF.nl is begonnen na de aanschaf van mijn eerste elektrische auto. Ik kocht een Kia e-Niro, omdat ik het interessant vond om zakelijk elektrisch te gaan rijden. Maar als freelancer merkte ik ook meteen: er komt nogal wat bij kijken. Je hebt recht op de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) en hebt ook te maken met bijtelling en afschrijving. Bovendien veranderen de regels ieder jaar. Vanuit de gedachte dat er vast meer ondernemers zijn die hier moeite mee hebben, ontstond OFOF.nl.”

Lage bijtelling

“We werken met een online tool, waarmee mensen direct kunnen zien hoeveel ze voor een bepaalde elektrische auto gaan betalen,” zegt Jorma. “Al snel meldden zich ondernemers die ons om advies vroegen; of die wilden dat we het hele traject voor ze oppakten. Bij het zoeken naar interessant geprijsde auto’s die ook nog in aanmerking komen voor lage bijtelling, werken we regelmatig samen met Mondial Automotive. Zij kennen de Europese markt van elektrische auto’s als geen ander en zijn ijzersterk in het vinden en importeren van nieuwe en jonggebruikte auto’s met een lage bijtelling.”

Operational lease

Zusterbedrijf PIM Lease heeft veel auto’s in de vloot die door Mondial Automotive naar Nederland zijn gehaald. Jorma: “Een aantal van onze klanten wil graag een auto zonder dat ze zich druk hoeven te maken over zaken als aanschaf, verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Dan is het fijn dat we met PIM Lease een topspecialist in operational lease achter de hand hebben.”

‘We zijn heel benaderbaar’

Gerke Vos van PIM Lease: “Net als OFOF.nl is PIM Lease een jong ondernemend bedrijf waar de persoonlijke aanpak doorslaggevend is. We zijn heel benaderbaar en denken met onze klanten mee. Wil je een langer contract of ben je juist op zoek naar shortlease? Bij ons kan het allemaal. Diezelfde mentaliteit herken ik in de mannen van OFOF.nl – dat maakt dat je heel snel met elkaar kunt schakelen.”