050 211 56 78
even geduld

Voordelen jong-gebruikte auto leasen

Een tekort aan microchips zorgt voor het stilvallen van autofabrieken over de hele wereld, waardoor veel producenten de aflevertijden zien oplopen, meldt Autoweek. Wij hebben de oplossing.

Moeite met het tempo

Door tegenvallende verkopen tijdens de coronacrisis, schroefden autofabrikanten vorig jaar noodgewongen de productie terug, waarna ook producenten van micro-elektronica op de rem trapten. Maar nu de autoverkopen zich sneller dan verwacht herstellen, hebben chipmakers moeite om het tempo bij te benen.

Brand

Een brand bij de Japanse producent Renesas, een van de grootste chipleveranciers binnen de automotive, zet de levering van chips verder onder de druk. Resultaat: bij veel grote automerken is de productie helemaal of gedeeltelijk stilgevallen. Het tekort fungeert als een dominosteen die de hele keten onder druk zet en uiteindelijk resulteert in (nog) langere wachttijden voor de consument.

Jong-gebruikte auto’s populair

Als gevolg van deze ontwikkelingen zijn jong-gebruikte auto’s met lage kilometerstanden populairder dan ooit. En dat geldt al helemaal voor onze importlease, waarbij we extreem jonge auto’s (met fabrieksgarantie) uit heel Europa halen en die in Nederland inzetten in de lease. Op die manier realiseren we extra voordeel, met name op auto’s uit de hogere segmenten met alle beschikbare opties. Wilt u uw auto liever op naam van uw eigen onderneming rijden, dan is het ook mogelijk een jong-gebruikte importauto te kopen via ons zusterbedrijf Mondial Automotive.

Weten wat we voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met Gerke Vos (gerke@pimlease.nl) of Patrick Doornbos (patrick@pimlease.nl), of bel ons via telefoonnummer 050 211 56 78.