050 211 56 78
gerke vos column

COLUMN | De ondernemer voorop, niet het contract

Hij begon met een BMW, reed binnen een jaar in een Tesla en heeft nu gekozen voor een Audi met een nog lagere bijtelling. We kregen het voor elkaar – binnen zijn full operational leasecontract – omdat we bij PIM Lease altijd éérst naar de situatie van ondernemers kijken en waar mogelijk meebewegen met de wensen van de klant. Of met diens gezinsuitbreiding.

Dat de klant centraal staat vind je terug in zo’n beetje ieder mission statement. En terecht. Maar vraag je om flexibiliteit nádat het contract getekend is, dan blijkt de praktijk weerbarstig. De veranderende vraag moet passen binnen bestaande processen en handtekeningen zijn vaak bindend.

Veel creativiteit

Natuurlijk, een contract is er niet voor niets en er moet wel ruimte zijn voor een aanpassing, maar bij PIM Lease staat de relatie voorop en dus gaan we – soms met veel creativiteit – op zoek naar een passende oplossing. Flexibiliteit heeft alles te maken met het herschikken van prioriteiten. Zoals bij een ondernemer die ons laatst trots vertelde dat zij en haar partner een kindje verwachtten en daardoor binnen korte tijd een andere auto nodig hadden. Van dat soort vragen krijgen we energie.

En hoe gaan we om met situaties waarin ondernemers om wat voor reden dan ook moeten downsizen? Ook daar is de wens van de klant het vertrekpunt, al geldt voor elke vraag dat we wel moeten onderzoeken wat haalbaar is. We begrijpen dat veranderingen binnen de organisatie vaak om andere mobiliteitsoplossingen vragen en daar willen we – waar mogelijk – in meebewegen.

Mooie kans

In het geval van de ondernemer die in korte tijd van BMW, via Tesla naar Audi switchte, lukte het ons steeds een passende oplossing te vinden doordat we de auto’s met voorrang op de website plaatsten en pro-actief op zoek zijn gegaan naar ondernemers voor wie de wissel een mooie kans opleverde.

Had het ook niet kunnen lukken? Mogelijk, wanneer we geen nieuwe bestemming voor de huidige auto(‘s) hadden gevonden of wanneer we het financieel niet rond hadden kunnen rekenen. Maar ook in dat geval hadden we er samen in ieder geval alles aan gedaan en dat is wat mij betreft het uitgangspunt!